Jazzkonsert i Grefsen Kirke 11. juni

Kammerkoret Utsikten under ledelse av Erlend Fagertun arrangerer sammen med Helge Hurums orkester «Jazz i kirken» – en konsert der hovedverket er verket «Hear Thou Our Pray’r» av Helge Hurum. Verket – som ble komponert i 1978 – er en messe for storband, orgel og kvinnelig vokalsolist, og ble bestilt av Odd R. Antonsen ved Toneheim folkehøyskole. Verket ble urframført i Vang kirke med den engelske vokalgruppen Swingle Singers som solister. Messen har vært fremført ved en rekke anledninger i inn- og utland og har med årene blitt et meget benyttet verk.

Helge Hurum som nylig har fylt 80 år har tatt initiativ til rearrangering av verket for mindre orkesterbesetning – dette for å kunne ha større fleksibilitet mht organisering og formidling av musikken gjennom spesielt utvalgte og dedikerte profesjonelle musikere.

Tanken bak Hear Thou Our Prayr’ er ifølge komponisten å beskrive hvordan en messe ville være på tvers av ulike trossamfunn og uavhengig av hvor den ville blitt fremført. Her er benyttet ulike tone-elementer fra Europa, Afrika, Asia og Latin-Amerika og ulike bønnetekster, fra den gamle russiske liturgi til den kjente bønnen av Frans av Assissi.

Messen har fem satser av varierende karakter, ballade, swing, jazz/rock og koral. Vekselvis trekkes soli-, kor- og instrumentalpartier fram.

I dette prosjektet får Hurum noe en gang anledning til å samarbeide med to av Norges desidert fremste jazz-solister -nemlig Knut Riisnæs på tenorsaksofon og Frode Nymo på altsaksofon. Ensemblet består for øvrig av ledende profesjonelle musikere.

I tillegg til dette hovedverket vil Kammerkoret Utsikten blant annet fremføre «Freedom»-satsene fra Duke Ellington’s «Sacred Concert».

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *