Allehelgenskonsert med bønn som tema

Allehelgensdagen gir oss en anledning til å tenke på dem vi har mistet, og minnes de som har gått bort. Men dagen inneholder også håp om og tiltro til de løftene Gud har gitt oss.

I årets konsert har vi valgt verk og musikkstykker som alle inneholder bønner til Gud om å gi oss fred, kjærlighet og evig liv.

Hovedverket – Gabriel Faurès «Requiem» fra 1888 – følger til en viss grad oppbygningen i et tradisjonelt Requiem, men legger mer vekt på håpet om det evige liv enn frykten for dommedag. Bønnene om et evig liv i fred, nåde og tilgivelse, avsluttes med en overjordisk skildring av livet i paradis. Verket er kjent og elsket, og koret sammen med bariton- og sopransolister, klaver og strykekvartett vil gjøre vårt beste for å formidle det!

Gabriel Faurè har også skrevet «Cantique de Jean Racine». Dette er et ungdomsverk fra 1865, da han bare var 19 år gammel. Teksten er fra 1688, og er en bønn til Gud om å se til sitt folk, vekke dem og fylle dem med nåde.

Teksten til «Abide with Me» – eller «O bli hos meg» som salmen heter i vår salmebok, ble skrevet i 1847 av den anglikanske presten Henry Francis Lyte. Melodien er skrevet av William Henry Monk, og salmen er en bønn til Gud om å være med oss til det siste. Salmen er arrangert for kor av amerikaneren Moses Hogan, som beriker den tradisjonsrike salmen med spennende rytme og klanger.

Den engelske nåtidskomponisten John Rutter er opphavsmannen til mange av de verkene som spilles og oppføres i juletiden, men han har også mange flotte komposisjoner for andre årstider! Hans «The Lord Bless You And Keep You» formidler velsignelsen som også benyttes i vår kirke på en vakker måte – en bønn om Herrens velsignelse og nåde.

Konserten finner sted Allehelgensdag, søndag 6. november kl. 19:30 i Grefsen kirke. Billetter à kr. 200 kan kjøpes ved inngangen eller forhåndsbetales via Vipps #691842

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *