Velkommen til en ny korhøst – og ny info til kormedlemmene!

Til kormedlemmene: Oppdatert informasjon er lagt ut på medlemssiden.

Hovedverket i høst er «Misa Criolla» av Ariel Ramirez, som vi skal fremføre sammen med «Kor 21»  i høst, nærmere bestemt 14. september. Korene har øvd hver for seg i hele vår, og 21. mai møttes korene for å synge sammen for første gang. Drøyt 50 sangere fylte kortrappa, og etter en kort oppvarmingsrunde både for armer, bein og stemmebånd satte Erlend i gang innstudering og finpuss av dette verket. Messen kan kanskje virke lett, men er faktisk litt av en nøtt både rytmisk og harmonisk!

«Misa Criolla» er et verk av den argentinske komponisten Ariel Ramirez. Denne messen, som var en av de første katolske messene som ble komponert på et annet språk enn latin etter at dette ble tillatt av Vatikankonsilet i 1962, er helt klart hans mest kjente verk. Ramirez ble født i 1921, og var svært opptatt av Argentinsk folkemusikk – noe messen bærer sterkt preg av. Den ble skrevet i 1964 og er komponert med utgangspunkt i argentinske folkesanger og preget av rytmer og melodier fra Andesfjellene. Verket ble spilt inn på plate allerede i 1965 med Ramirez selv som dirigent, men ble ikke oppført offentlig i konsertsammenheng før i 1967. Etter dette har messen gått sin seiersgang over hele verden, og blitt spilt inn i mange ulike versjoner og med mange kjente solister.

Vår fremføring vil finne sted i Grefsen Kirke Søndag 14. september kl. 18:00 (se annonse et annet sted i Talefoten). Vi håper riktig mange finner veien til kirken denne sensommerkvelden – messen er virkelig verdt å ta med seg, og det er jo spesielt morsomt å få med seg denne felles-satsingen!

Misa-3Misa-05

Messen er rytmisk og i vår fremføring kommer vi til å stille med et «søramerikansk» orkester der trommer, fløyter og strengeinstrumenter spiller viktige roller. I tillegg til koret vil også en gammel kjenning fra tidligere konserter – Ola Marius Ryan – bidra med fyrrig spansk sang. De fem tradisjonelle messesatsene – Kyrie, Gloria, Credo, Sanctus og Agnus Dei – er ganske forskjellige i uttrykk og harmoni, men er alle preget av den argentinske folkemusikken. Messen er ganske kort – bare 20 minutter – så de to korene vil også ha hver sin avdeling med andre sanger fra sine repertoarer, slik at dette blir en skikkelig korkonsert. Følg med på denne bloggen, i Talefoten og på Facebook for å bli minnet på konserten!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *