The Grefsen Sessions – en svingende kveld i Grefsen kirke!

The Grefsen Sessions 3

Kammerkoret Utsikten fortsetter tradisjonen med konsert på kvelden Allehelgensdag. Men årets konsert skiller seg ganske kraftig fra tidligere år. Nå skal koret – sammen med blåsere, rytmeseksjon og solister – forsøke å gjenskape stemningen fra Bruce Springsteens «Pete Seeger Sessions» – og sangene er altså amerikanske tradisjonelle sanger fra tidlig 1900-tall og fram til 1950.

Amerikansk folkemusikk bygger på mange ulike kilder – irsk og engelsk tradisjonsmusikk, Negro Spirituals, «cowboysanger» og sanger fra de harde 30-årene og de mange amerikanske «highways». Gjennom en rekke konserter (som også er gitt ut på plate) har Bruce Springsteen og hans venner vist mangfoldet og dybden i denne musikken.

For Kammerkoret Utsikten har kantor Erlend Fagertun arrangert et solid knippe av disse sangene, basert på Springsteens fremføring, med nennsomt tilpassede korarrangementer. Koret har fått en annerledes utfordring – å få til en troverdig fremføring av denne typen rytmisk musikk – denne høsten. Og vi gleder oss virkelig til å presentere resultatet på «The Grefsen Sessions» allehelgenskvelden. Konserten foregår altså i Grefsen Kirke søndag 3. november kl. 18:00. Sett av tiden, og gled deg til en annerledes kveld med amerikansk «root»-musikk, fengende rytmer og solid trøkk – det koster bare kr. 100,- som kan betales ved inngangen.

Første øvelse med band og blåsere i dag, lørdag. Dette swinger! Møt opp, og ta bilder på instagram med hashtags #kammerkoretutsikten #grefsensessions!

Alle kormedlemmer: Sjekk medlemssiden for plakat!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *